Sivu 1/1

Jalopähkämölle kaveriksi

Lähetetty: Ke Maalis 25, 2015 2:23 pm
Kirjoittaja MiianPiha
Mitä laittaisitte jalopähkämölle kaveriksi kohopenkkiin? Penkki tulee valoisalle paikalle, vaikka suoraa auringonvaloa ei saa.

Re: Jalopähkämölle kaveriksi

Lähetetty: Pe Maalis 27, 2015 9:52 am
Kirjoittaja piiamaria
Mulla ei itsellä ole kokemusta jalopähkämöstä, mutta eikös se ole vanhan ajan kasvi? Haluatko sille kaveriksi myös perinnekasveja? Pitäiskö olla saman korkuista vai matalampaa / korkeampaa? Entäs väri - samaa vai eriä, tummaa vai vaaleeta?
Esim. ketoneilikka tykkää valoisasta paikasta eikä ole kovin kranttu. Loistosalvia on tumman violetti vähän korkeampi kuin jalopähkämö.
Kauheen vaikee kysymys sulla... :D omaankin puutarhaan on aina vaikee päättää, siksi mää laitankin vähän kaikkea. Nyt on kasvamassa valkosta sormustinkukkaa, orvokkeja tulee, unikkoja, meksikonhattua jne. jne...

Re: Jalopähkämölle kaveriksi

Lähetetty: Su Maalis 29, 2015 11:19 pm
Kirjoittaja LilaViolet
Jalopähkämö on ihana kun on kukinta aika. Samaan aikaan vois olla joku vastavärin kukka (oranssi tai keltainen). Pähkämö myös leviää, joten kaverin pitäisi pystyä pitämään puolensa. Alkukesästä voisi olla kaverina jättilaukka. Matalasta kasvustosta loppukesästä kukkivat liljat olis hyvä vaihtoehto. Punatähkäkin nousee kivasti korkeammalle.

Re: Jalopähkämölle kaveriksi

Lähetetty: Ma Maalis 30, 2015 7:07 pm
Kirjoittaja malla
Minä käytän jalopähkämöä perennapenkin reunuskasvina. Lehdistö on kaunis, kukinnan jälkeen leikkaan kukkavarret pois. Siistiä! Jalopähkämön 'takana' sitten muut perennat, maun mukaan.