Jalopähkämölle kaveriksi

Keskustelua monivuotisista kasveista
Avatar
MiianPiha
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2015 9:47 am
Paikkakunta: Järvenpää

Jalopähkämölle kaveriksi

Viesti Kirjoittaja MiianPiha » Ke Maalis 25, 2015 2:23 pm

Mitä laittaisitte jalopähkämölle kaveriksi kohopenkkiin? Penkki tulee valoisalle paikalle, vaikka suoraa auringonvaloa ei saa.

Avatar
piiamaria
Viestit: 29
Liittynyt: La Helmi 28, 2015 7:17 pm
Paikkakunta: Ylikiiminki

Re: Jalopähkämölle kaveriksi

Viesti Kirjoittaja piiamaria » Pe Maalis 27, 2015 9:52 am

Mulla ei itsellä ole kokemusta jalopähkämöstä, mutta eikös se ole vanhan ajan kasvi? Haluatko sille kaveriksi myös perinnekasveja? Pitäiskö olla saman korkuista vai matalampaa / korkeampaa? Entäs väri - samaa vai eriä, tummaa vai vaaleeta?
Esim. ketoneilikka tykkää valoisasta paikasta eikä ole kovin kranttu. Loistosalvia on tumman violetti vähän korkeampi kuin jalopähkämö.
Kauheen vaikee kysymys sulla... :D omaankin puutarhaan on aina vaikee päättää, siksi mää laitankin vähän kaikkea. Nyt on kasvamassa valkosta sormustinkukkaa, orvokkeja tulee, unikkoja, meksikonhattua jne. jne...

Avatar
LilaViolet
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2015 4:43 am

Re: Jalopähkämölle kaveriksi

Viesti Kirjoittaja LilaViolet » Su Maalis 29, 2015 11:19 pm

Jalopähkämö on ihana kun on kukinta aika. Samaan aikaan vois olla joku vastavärin kukka (oranssi tai keltainen). Pähkämö myös leviää, joten kaverin pitäisi pystyä pitämään puolensa. Alkukesästä voisi olla kaverina jättilaukka. Matalasta kasvustosta loppukesästä kukkivat liljat olis hyvä vaihtoehto. Punatähkäkin nousee kivasti korkeammalle.

malla
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Maalis 30, 2015 6:56 pm

Re: Jalopähkämölle kaveriksi

Viesti Kirjoittaja malla » Ma Maalis 30, 2015 7:07 pm

Minä käytän jalopähkämöä perennapenkin reunuskasvina. Lehdistö on kaunis, kukinnan jälkeen leikkaan kukkavarret pois. Siistiä! Jalopähkämön 'takana' sitten muut perennat, maun mukaan.

Vastaa Viestiin