Edullinen kirjanpito-ohjelma Tilitantti

Mitä puutarhamaailmassa tapahtuu juuri nyt?

Nyt -sivulta löydät esittelyitä kirjoista, lehdistä, tapahtumista ja puutarhoista, alan toimijoiden ja harrastajien haastatteluja sekä muuta puutarha-aiheista sisältöä.

« Takaisin artikkelilistaan

Mikä Puutarha49?

Julkaistu 21.02.2015
Puutarhablogi Puutarha49 on puutarhahullun pariskunnan blogi, jossa he kertovat omasta puutarhastaan - Puutarha49:stä - joka pikkuhiljaa muuntuu englantilaistyyppiseksi 'cottage gardeniksi'.
 

Puutarha49 sijaitsee Kanta-Hämeessä, III- vyöhykkeellä. Puutarhan koko on noin 1350 m2. Tontilla on rintamamiestalo, autotalli ja leikkimökki. Pihapiiri on alkujaan savipeltoa, meidän omistuksessa tämä on ollut vuodesta 2002. Varsin pelkistetystä lähtökohdasta olemme lähteneeet rakentamaan tästä omaa unelmapuutarhaamme edeten pala kakkua kerrallaan – yksi puutarhan "huone" vuorollaan ajatuksella.

Puutarha49 on puutarhahullun pariskunnan puutarhablogi, jossa kerromme puutarhastammme – Puutarha49:stä josta rakennamme englantilaistyyppistä "cottage garden" henkistä runsasta ja ihanaa unelmapuutarhaa. Rakennamme ja täydennämme puutarhaamme kierrätysideoilla ja oivalluksilla – omaperäinen ja uniikki tunnelma syntyykin itsetehdyillä ja keksityillä oivalluksilla. Puutarhassamme on paljon erilaisia tiloja – puutarhan huoneita joilla jokaisella on oma tunnelmansa, tarkoituksensa ja kasvillisuutensa.Vuonna 2014 hankimme vanhan maalaistalon Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen rajamailta ja tämä ihastuttava talo ja sen kaunis lehtomainen pihapiiri ovat myös ajoittain esillä blogissamme. Kesäpaikalla hyötyviljellään ja rakennetaan pihassa sekä puutarhassa – ja kunnostetaan vanhaa.

Puutarha49 blogin avulla haluamme taltioida omat puutarhamuistomme, inspiroida, jakaa vinkkejä, tietoamme, oivalluksiamme ja ennen kaikkea kertoa meille niin rakkaasta aiheesta puutarhanhoidosta. Tulemme myös kertomaan puutarhatrendeistä, puutarhakoneista ja välineistä – ja kaikesta aihepiiriin istuvasta.

Puutarha49- blogia kirjoittavat:

Henni

Periksiantamaton ja helposti innostuva puutarhahullu joka rakastaa pastellinsävyisiä kukkia, mullan tuoksua keväisin ja sisustaa myös puutarhassa. Innokas uudistaja ja uuden kokeilija, ja tämän puutarhan ideamoottori. Romuromantiikan ystävä ja kierrätysfriikki.

Henri

Puutarhamme rakennusmestari. Pureksii aikansa ideoita ja jyrää ne maaliin kuin Kumelan diesel. Mittaaminen, suunnitteleminen ja laskeminen ovat lähellä sydäntä, ja niitä taitoja tarvitaankin puutarhahommissa. Rikkaruoho lover – käy jatkuvaa sotaa rikkaruohoja vastaan ja rakastaa (onneksi) kitkemistä. Suosikkikasvi liljat.

 

Tervetuloa lukemaan Puutarha49.fi puutarhablogia!

 

Julkaistu: 20.02.2015